Nvidia, TSMC, ASML og Synopsys: Et banebrydende samarbejde for fremtidens chipproduktion

Chipindustrien er fundamentet for næsten alle andre industrier i verden. Men chipproduktionen står over for store udfordringer, da de nuværende processer nærmer sig grænsen for, hvad fysikken gør muligt. For at fortsætte med at skabe mere kraftfulde, effektive og billige chips, er der brug for nye teknologier og metoder.

Det er her, Nvidia, TSMC, ASML og Synopsys kommer ind i billedet. De fire virksomheder har indgået et innovativt samarbejde, der vil revolutionere chipproduktionen ved at bruge kunstig intelligens til at optimere processen med at designe negativer til optisk gravering af oblater, som bruges i chipproduktionen.

Negativerne er de skabeloner, der bestemmer mønstret af transistorer og ledninger på en chip. Jo mere præcise og komplekse negativerne er, jo bedre er chippen. Men at designe negativerne er en enorm beregningsmæssig opgave, der kræver mange ressourcer og tid.

Nvidia har udviklet en ny softwarebibliotek kaldet cuLitho, der kan køre på Nvidias nyeste Hopper-arkitektur GPU’er. cuLitho bruger kunstig intelligens til at accelerere alle dele af den beregningsmæssige litografi proces i parallel, hvilket reducerer strømbehovet og den potentielle miljøpåvirkning.

cuLitho leverer et ydelsesspring på op til 40 gange i forhold til den nuværende litografi – processen med at skabe mønstre på en siliciumskive – hvilket fremskynder de massive beregningsmæssige arbejdsbyrder, der i øjeblikket forbruger titusinder af milliarder CPU-timer hvert år. Det gør det muligt for 500 Nvidia DGX H100-systemer at udføre arbejdet for 40.000 CPU-systemer.

cuLitho bliver integreret af TSMC, verdens førende foundry, samt elektronisk design automation leder Synopsys i deres software, fremstillingsprocesser og systemer. Udstyrsproducent ASML arbejder tæt sammen med Nvidia om GPU’er og cuLitho og planlægger at integrere support for GPU’er i alle sine beregningsmæssige litografi softwareprodukter.

Det nye samarbejde vil gøre det muligt at fremstille negativer, der før tog 14 dage, på kun 8 timer. Det betyder også, at man kan producere flere negativer hver dag med 9 gange mindre strøm end de nuværende konfigurationer. Et negativ, der krævede to uger, kan nu behandles natten over.

Det nye samarbejde vil også muliggøre bedre designregler, højere densitet, højere udbytte og AI-drevet litografi. Det vil bringe branchen tættere på målet om at nå 3nm og endda 1nm grænsen for chipstørrelse.

Dette er et kæmpe skridt fremad for hele chipindustrien og for alle de industrier, der afhænger af chips. Det vil gøre det muligt at skabe mere avancerede og effektive chips på kortere

tid. Det vil også gøre chipproduktionen mere bæredygtig og miljøvenlig.

Nvidia, TSMC, ASML og Synopsys fortjener stor anerkendelse for deres visionære og banebrydende samarbejde. De har vist, hvordan kunstig intelligens kan løse nogle af de største udfordringer i chipindustrien og skabe nye muligheder for innovation og vækst.

Hvis du vil vide mere om det nye samarbejde og se en demonstration af cuLitho i aktion, kan du se denne video fra Nvidia:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *